Anténní přepěťová ochrana SPKO-F75-SAT/TV-B/F-FFB 9

Kód: I0032B
Neohodnoceno
453,72 Kč 549 Kč včetně DPH
Skladem (5 ks)
Širokopásmová koaxiální přepěťová ochrana, osazená plynovou bleskojistkou. Je určena k ochraně koaxiálních kabelů 75 Ω vedoucího z venkovního prostředí chráněného proti přímému úderu blesku.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Širokopásmová koaxiální přepěťová ochrana typ 1 ( svodič bleskového proudu tř. B), osazená plynovou bleskojistkou. Je určena k ochraně koaxiálních výstupů ze SAT konvertorů a vstupů do STA a TV přijímačů. Ochrana chrání připojené přístroje i při přímém úderu blesku do jímačů hromosvodové soustavy objektu ve smyslu znění dokumentu IEC 61312-1 (zkouška proudovou rázovou vlnou o amplitudě 2,5 kA a délce trvání 10/350 μs). Podmínkou správné funkce každé přepěťové ochrany je její důkladné elektrické propojení s ekvipotenciální přípojnicí EP objektu (obvykle přes podružnou EP nebo přes ochrannou svorku PE) co možno nejkratším vodičem o minimálním průřezu 2,5 mm2.

Ochrana se připojuje mezi koaxiální svod od antény (nebo SAT konvertoru) a chráněný vstup STA nebo TV přijímač jako průchozí kabelová spojka s kon. typu F75/F-F. Konstrukce ochrany zajišťuje spolehlivé svedení části bleskového proudu bez termodynamické destrukce ochrany a jejího okolí. To umožňuje instalaci koaxiálních přepěťových ochran BrOK® i do plastových rozvaděčů.

Parametry a specifikace:

Ochrana je osazena bleskojistkou CP Clare, 20 kA 8/20 µs nebo ekvivalentem
Provozní kmitočtové pásmo: 0 - 2,150 GHz
Činitel útlumu: lepší než -0,5 dB
Činitel zpětného odrazu (přizpůsobení): lepší než -20 dB
Zkušební rázový proud IZRP: 2,5 kA pro vlnu 10/350 µs  
Max. zbytkové napětí na chráněném výstupu při IZRP: < ± 100 Vš-š 
Stupeň krytí: IP20
Montážní poloha: libovolná
Rozměry: obrys: délka 61 mm, průměr 25 mm
Hmotnost: 75g

Připojení ochrany:
K signálové cestě: jako průchozí kabelová spojka s konektory F
K ekvipotenciální přípojnici systému: splétaným Cu vodičem o průřezu min. 2,5 mm2

Poznámka: při použití ve venkovním prostředí je nezbytné důkladně zajistit proti zatékající vodě např. použitím samovulkanizační pásky. Jinak hrozí poškození ochrany.

Způsob montáže:
Letmý jako průchozí kabelová spojka. K ekvipotenciální přípojnici chráněného systému splétaným Cu vodičem s nalisovaným kabelovým okem, připojeným k SPKO šroubem M5 (oko a šroub M5 jsou příslušenstvím ochrany).

Důležité upozornění pro uživatele:
U přepěťových ochran osazených plynovou bleskojistkou je doporučena periodická kontrola měření funkčnosti ochrany v intervalu 1x/rok. V případě zjištění nefunkčnosti plynových bleskojistek informujeme zákazníka. V případech, kdy není nutná ochrana širokopásmových přenosů doporučujeme proto použití bezúdržbových úzkopásmových ochran se zkratovaným čtvrtvlnným vedením.